Svarta hål

Tyckte denna lilla kortfilm var riktigt smart gjord!

 

Short Film 'The Black Hole' from PHOTOPLAY FILMS on Vimeo.


Veckan som kommer... Då händer det grejer!

Det är då vi ska försöka knyta ihop säcken. Manuset till Bunkern ska vara klar. Vi ska ha fixat med skådisarna tills dess. Sedan på torsdag ha ett möte där vi får ihop de sista bitarna.. Ska bli riktigt kul!

Soligt vackert!

The Sun (feat. Nili) - Villeneuve from duriez jérémie on Vimeo.


Sintel


Jag är lite stressad som sagt...

Det händer jävligt mycket i mitt liv just nu.. Massa jobbiga papper som ska in, ett system som är emot mig. Förutom de så Jobbar jag och pluggar samtidigt. Trodde jag skulle klara av det men det är svårare än vad man tror. Får väl ihop det på något sett, men detta dödar ju allt som handlar om socialsamspel mellan folk.

 

Men projektet "bunkern" är på gång och jag tycker den blir bättre och bättre för varje dag som går! Jag hoppas vi klarar deadline bara.

 

Tyckte denna var vacker om någon läser..

A place called Sunriver from Cody Cha on Vimeo.


Your lucky day! Or not..

Riktigt snygg, välregisserad kortfilm om girighet och missuppfattningar!

 

 

Your Lucky Day from Dan on Vimeo.


Old but soo fucking goooood! Bloody Omaha!

Jag älskade verkligen denna video när jag såg den för något år sen. Några grabbar som springer runt på Omaha iförd stridskläder och efter hemresan och lite trixande med effektprogrammet så lyckas de gör en av de coolaste jävla scenerna jag har sett! Läs deras beskrivning och njut!

 


Vad har du att förlora? Gör en kortfilm!

Vad väntar du på? Gör en kortfilm på max fem min och du kan få dra till Sundance filmfestival! Plus få en splitterny kamera. Vad har du att förlora? Är ju bara slänga upp filmen på Youtube.


Rebel Epic, 25 nya looks från Red Giant!

Jag är ett stort fan av Red Giant och jag älskar verkligen deras produkter. Speciellt Magic bullet looks då de programmet verkligen gör livet lättare för den som vill färgkorrigera sina filmklipp. Jag är inte en höjdare på att just färg korrigering men med deras produkter så blir de jobbet en dans på rosor..... Nästan..

 

Vilket fall som helst, 25 nya färg looks har släppts från dem och dom ser lovande ut faktiskt!

 

Getting Started with Rebel Epic from Red Giant Software on Vimeo.


Finns inte så mycket att skriva..

..Förutom att jag börjar jobba imorgon och imorgon ska vi äntligen skriva manuset!

Har skrivit ner mina tankar kring "bunkern"

 

 

I vår förening bestämde vi oss att vi skulle skriva ner vad vi ville se i idén "Bunkern". Så därför skulle alla som är inblandade i "bunkern" skriva ner sina tankar och idéer i ett word-dokument eller skriva ett provisoriskt "manus" om händelseförloppet osv. Vi utgick från de kriterier vi hade bestämt skulle finnas med i filmen.Så igår drog jag en heldag och skrev ner mitt manus till "bunkern".

 

Det har varit otroligt trevligt att diskutera denna idé som jag hade från början, med de andra i föreningen då flera nya grymma idéer har dykt upp som jag absolut inte hade en tanke om innan. Hela idén från början var väl mer eller mindre ett intressant "katastrof- kortfilm", vars syfte var att kunna leka lite med effekter och göra det ganska intressant. Men nu har den idén faktiskt blivit något mycket större och bättre! Det trodde jag verkligen inte. Tänk vad lite kaffe och trevliga människor kan tillföra!

 

Ska bli riktigt kul att höra vad de andra har kommit fram till på tisdag och på onsdag blir det Manusskrivning på riktigt!

 

 

 


Monsters

Det är kul att se ännu fler projekt där som har en sådan minimal budget och antal  folk som arbetar för än och ändå lyckas göra något som ser så här jävla bra ut! Jag hoppas jag kommer kunna få se filmen för den verkar vara riktigt grym gjord, tanke på hur D.I.Y den är.

 

 

 


Klippa och klistra

Och sen gör du en tribute till Star Wars!

Jeremy Messersmith - Tatooine from Eric Power on Vimeo.


Ännu mer bilder från "Bunkern"

Nu har jag äntligen kommit tillbaka från vårat besök på den inspelningsplats vi har valt till höstprojektet. Faktiskt bara 12 min från Vasaplatsen!

 

Detta är liksom själva skyddsrummet med massa förråd. Ganska långsmalt rum som är väldigt "trevligt"

 

Detta är taget från andra sidan rummet från den förra bilden. Finns lite mer utrymme. Till vänster om bilden finns dom stora ståldörrarna.

 

Detta är då till vänster från förra bilden med den ståldörren som är minst. Har typ hakar som stänger igenom rummet. rummet bakom ståldörren är det ett utrymme som man kanske kan ha som en "luftsluss" som på rymdstationer tex. Till vänster om den finns den stora dörren.

 

Här är "luftslussen" med den stora dörren till höger som man kan dra igen och vrida på rattarna så att man låser hela rummet.

Detta är då den stora ståldörren och utanför är då egentligen vanlig källare med massa gångar och cykelställ etc.

 

Närbild på dörren.

 

En vanlig källargång till pingis-rummet som egentligen är utanför skyddsrummet men som man faktiskt kan ha i filmen. Både gången och pingis-rummet.

 

Pingis-rummet med träningsmaskiner.

Rummet är betydligt större än själva skyddsrummet.

 

Så det är så det ser ut. Man kan teknisk sätt få med pingis-rummet med lite kamera trix. vi får se hur vi gör med det men jag gillar verkligen hur hela skyddsrummet är uppbyggt.


Ska ta mig en titt på bunkern jag med

Ska palla mig till Sami idag och få en bättre bild på hur hela hans skyddsrums anläggning ser ut. Ska posta lite bilder på de sen när jag kommer tillbaka. Tills dess.

HDRx in motion

Här är ännu ett bevis på hur grym HDRx är när det gäller att filma på ställen med svåra ljusförhållanden. Här visar RED ännu en gång varför de revolutionerar sättet på hur man faktiskt kan filma. I denna situation med en normal kamera så hade vi inte sett något utanför då det hade varit för överexponerat och förmodligen skulle det vara rätt mörkt inne i denna lada.

 

Som Jim sa: "Imagine everything out the door as blown out... that's why Pete and Mick were so blown away. They have shot a lifetime and never seen anything like this. Google Peter Lik.

Jim"

 

Kameran och objektivet var följande

"17-50mm RPZ.

ISO 500 (against my nature but we forgot ND's).

HDRx™ +4

Jim"

 

 

För att se klippet så klickar du bara på bilden.


River upp en vacker dröm i Göteborg

Måste ju visa denna som släpptes precis. Sjuk vacker video till en jävligt bra låt!

 


Att åka tåg för mig är något väldigt vackert..nästan poetiskt

Fråga mig inte varför. Jag har alltid gillat de. Att se landskapet bara rusa förbi i fjärran och att tåget liksom tar än till något nytt och outforskat. Jag har en stor kärlek för att åka tåg. Väldigt konstigt faktiskt..

Train | T2i from Nigel Morrison on Vimeo.


Bunkern - idén börjar att ta form

Precis hemkommen från ett "möte" där vi satt på ett av dom där franska caféerna i stan som man inte kan uttala namnet på. Mötet gick bra och vi har kommit fram till väldigt bra idéer som vi ska diskutera och ta upp på tisdagsmötet som vi alltid har i föreningen. Känns skönt att det börjar bli en struktur kring hela idén och att vi alla strävar efter samma mål. Så nu är det snart dags att börja skriva manuset så vi hinner filma och redigera den innan 30e december. Tajt om tid kanske men en deadline är bra att ha. Förr årets projekt är liksom fortfarande inte klara..

 

 

 


Det som var en lek

Okej, vi vann inget på frame i år. Men det kändes redan efter första prisutdelningarna att det var lite fel forum. De gillar mer typ samhällsskildringar i dokumentär stil (ungefär) och filmer som tog upp  ämnen som; relationer, anorexia etc. Så jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den saken. Jag personligen gillar att kunna se något intressantare saker som inte är saker som vi en del upplever hemma jämnt. Men jag säger inte att filmerna som vann var dåliga, en del av dem var riktigt bra gjorda så jag säger grattis till dem!

 

Jag är dock jävligt nöjd med vad vi lyckades åstadkomma men det var väldigt tråkigt att inte fler kunde se våran film då våran visning hade 19 platser och vi från föreningen tog upp 95% av dem. Men de som inte har sett filmen kan få se den här!

 

Det som var en lek from William De Young on Vimeo.

 

 

 

Sen tyckte jag att det var jävligt dålig stil att tungviktsfilmen som vann "publikens" pris inte dök upp, fast personerna visste att de hade vunnit sen två dagar tillbaka..


...Nu över till projektet "Bunkern"


Festival och födelsedag!

Så idag får vi se ifall vi vinner. Idag fyller jag också år. Så jag hoppas verkligen att det kan ge lite tur med sig. Jag uppdaterar så fort jag kommer hem igen. Önska mig lycka till!

Min röda gud har talat!

 

 

"We have decided to add $1000 to the price of Scarlet and include HDRx™ capability. The extra money will go to more boards and another ASIC plus development. The improvement is more than worth the effort. The image possibilities and capability are incredible.


We watched the voting, but more than that we know how much improvement HDRx™ is to the program.

It will only cause a slight delay in the program. You need to trust on this one...

Jim" (diskussionen sker på denna sida)Detta betyder ju tyvärr att priset på Scarlet går upp med $1000 men å andra sidan får vi HDRx vilket kommer vara jävligt bra ska ni veta! Det tråkiga är väl att Scarlet kommer väl ut på marknaden se så där nästa år... kanske? Jag har liksom väntat på den sen 2008 så jag blir inte förvånad om kameran släpps ut på marknaden i mitten av nästa år än de datumet som som var planerat. Enligt red så skulle kameran komma ut i slutet av 2010, men det tvivlar jag starkt på. Men men den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge... eller?

 

 


RSS 2.0