Två gamla bilder från ett misslyckad filmprojekt

Hittade två gamla bilder från ett filmprojekt som jag aldrig blev klar med. Är ganska glad att jag inte blev klar med den. Den blev inte så bra som jag hade tänkt mig, Men något jag blev rätt nöjd med var mitt försök till lite

FILM NOIR.

 

På något konstigt sätt så har manuset överlevt....

 

En vän vid namn oskar var huvudrollen i filmen.

 

Och en annan vän vid namn Robin var typ "the bad guy", men han bodde hemma i sitt hus och drack te.

 

Tycker ändå att jag fick till bilderna på ett fint sätt. kul att man har kvar dem.


I'm back!

Jag är tillbaka. Lite bättre, lite sämre, lite tröttare men ack så grymare!

Vill bara önska en god jul

Nu kommer man resa iväg till kallare breddgrader och med det så kommer jag inte vara så aktiv här på ett par dar. (vem bryr sig egentligen?) men så ni vet det :) Har några riktigt jävla bra grejer på gång som jag tänkte skriva om och som kommer senare. tills dess, GOD JUL!

Nattåget till Åre

Hittade en vacker stilfull litet klipp där en person har filmat lite från sin tåg resa mot Åre.

 

The Swedish night train from 24/2 Productions on Vimeo.


Lägg lite tid på afficsherna..snälla?

Alltså, för att klar göra. Jag är inget fan av Colin Nutleys filmer och jag ska inte sitta här och diskutera hans filmer utan de jag tänkte snacka om är hans senaste filmer och deras Affischer.

Vem fan är det som gör dom? Jag började tänka på detta för några år sedan då hans film Angel rullade upp på biograferna i Sverige och varenda jävla busskur hade en fet affisch på en springande kvinna med ett väldigt omysigt leende...

Jag menar, hur svårt ska det vara för att få till en bra Affisch? De borde ju lägga lite pengar på att faktiskt rå ihop en hyfsad bild ändå? Jag blev ju som sagt inte alls sugen på att se den.

Så nu kommer hans tredje film om Änglagården eller vad den nu heter och då tänker man, snälla ni kan väl göra en lite bättre affisch denna gång? Och svaret på det är: Nej
En affisch med tre påklistrade bilder på huvudkaraktärerna, där hans dotter har en väldig underligt uttryck och hela affischen känns jävligt billig gjord. Sedan förstår jag inte denna jävla glow funktion på bokstäverna. Alltså hur svårt ska det vara? Vad kan det kosta att slänga ihop en bra affisch? Det borde väl ändå inte kosta så jävla mycket?

För visst, man kan debattera om att affischer inte är den bästa reklam/marknadsförningsmedlet för att locka besökare att se just den specifika filmen, men jag tycker ändå att affischen speglar en viss "anda" av filmen. Sedan kan ju affischer vara ett speciellt minne att ha, ett samlar värde  för dom som verkligen älskar film. Så affischer kan betyda mycket.

Men om man skulle ta det här scenariot: om jag skulle välja att se en film (utan att veta något om den) och bara med hjälp utav affischen bestämma vilken film...så skulle det inte bli Änglagård.

Där vi redigerar bunkern

Våra nya lokaler vid järntorget (ABF's lokaler) Lovade att jag skulle slänga upp dem här också.

Alla runt bordet för att diskutera regissör rollen...som mannen som skriver fick i onsdag.

 

Aron surfar in på våran hemsida.

På dessa redigerar vi bunkern på. Jag har haft svårt att vänja mig vid Mac OS etc, men går väl an.

 

Restarande folk på mötet.

 

Så nu vet ni hur våra nya lokaler ser ut!


Scarlet baby!

Red Scarlet Fixed Lens Camera - First video of a working Scarlet ! from Tonaci Tran on Vimeo.

Äntligen efter dagar, veckor till och med månader av tystnad, får vi äntligen se RED's kamera Scarlet! Se och Njut!


Julfest med fiffi, för att fira terminens jobb!

Som ni kanske vet så är jag med i en film förening som ingår i Göteborgs universitetsstudentkår, nämligen Filosoffilmarna. Så igår hade vi en fest för att fira att vi har lyckas filma klart både "Bunkern", Reklamfilmerna för den nya studentkåren och ett annat sidoprojekt om hemlöshet.  Jag pallade mig ditt även ifall jag inte var helt frisk för att dricka lite julbål, äta lite gröt och både få uppleva en tomte med julklappar och ett Lucia tåg som sjöng sånger.

 

Linnéa var den första som fick smaka på julbålen.

 

Jeanna bjöd på goda kakor och Daniel vispade ihop gröten. Även ifall han brände den lite.

 

Viktor kom efter ett tag och vi hade det rätt mysigt i köket.

 

Filosoferade han?

 

Andra satt i vardagsrummet och tog det lugnt. Har tyvärr inte bilder när det var som mest party.

 

Våran egna irländare var där också. Det är hans manus som vi kommer spela in i vår!

 

Sen så försvann Daniel helt plötsligt, han nämnde något om att slänga sopor. Vi alla satt i vardagsrummet när det knackade på dörren. Viktor snabbt upp för att öppna och in kom tomten!

 

Tomten var väldigt lik Daniel på något konstigt sätt....

 

Efter jultomtens inmarsch, så lekte vi julklappsleken och den julklapp alla ville helst ha var två st tio-lotter. Själv lyckades jag kamma hem två serietidningar från 80-talet med fantomen. Efter de kom Lucia tåget!

 

Staffan ställde upp som stalledräng, eller ja stjärngosse man han sjöng låten!

 

Daniel häver i sig sin julöl

 

Och jag upptäckte att Peters julklapp med pärlor var faktiskt gjorda av godis! Sådan där godis halsband!

 

 

Senare på kvällen gick med feber upp och halsen var lite öm efter allt snack, så jag gick hem tidigt. Men den lilla stunden jag var där var helt fantastiskt! Nu skall jag fortsätta med livet.

 


Filmen är död..

Kan inte folk bara inse det?

(syftar på materialet för att fånga bilder på)

 

 


GH2 Crop

Crop Dusting from Artwerk Media on Vimeo.


Varför jag anser att GH2 är bättre

Läs denna recension! Här och här

 

Här har ni några referens bilder. Detta bevisar att GH2 är mycket bättre på klara av Moire problemen och problemen kring att allt ser lite "smutsigt" ut och inte lika skarp som man får när man tar stillbilder. GH2 har en mycket mer uppdaterad CMOS än 60D som inte ändrat sin och som har samma på både 550D, 7D och 60D (förutom vissa processer då) Så skillnaden mellan dem blir inte så stora. Visst 60D är en riktigt kanon stillbilds kamera, men jag som vill ha lite mer än just en stillbilds kamera lutar mig åt GH2.

 

Läs recensionen som sagt...

(första bilden på jackan är GH2 andra är 60D)

 

Det är en viss skillnad ändå..


Fuck 60D det är GH2 som jag vill ha!

Efter tre timmar av lurkande har jag insett följande: Jag behöver mer en kamera som satsar mer på att filma än fota. Jag behöver en kamera som är uppdaterad. Jag behöver ha en GH2 från Panasonic.  60D visst, canon i all ära, men fan GH2 slår ju den i alla fronter... ja förutom street credd. Men skitsamma. Jag skall införskaffa  mig den istället. Tack 60D för att du fick mig att tro att det var dig jag ville ha, men jag tar min väska och går min väg. Vi ses en annan dag!

 

 

Kolla liksom på detta!

GH2 (pre-production) high ISO short test from Filippo Chiesa on Vimeo.


RSS 2.0