Ännu ett bevis på att grannländerna vågar visa sina framfötter..

De gör en film om fucking jävla troll!

 

 

 

2-0 till Norge. Först, Död snö och nu denna.

 


Up up and away...to space!

Inte för detta har så mycket med film att göra, men om man vill ha bilder från rymden på våran jord så kan man ju faktiskt göra så här.

 

 

Homemade Spacecraft from Luke Geissbuhler on Vimeo.


Snart dags för frame!

På lördag är det som gäller! Då får vi se ifall vi kommer vidare till Novemberfestivalen eller inte.

Ska bli jävligt kul faktiskt. Ser fram emot det. Vi kommer i en samlad trupp på över 20 entusiastiska personer!

 

Kan också säga att vi faktiskt leder just nu på Publikens pris!

 

Förövrigt så går projektet "Bunkern" framåt. Nästa vecka kommer vi ha en tydlig bild på vad vi vill få säga med filmen och förmodligen då som vi äntligen kan börja skriva på manuset.

 

 

Köpte mig faktiskt en ny jävla skjorta för festivalen...


"Bunkern" - Samis bilder!

En vän till mig, Sami skickade riktigt snygga bilder på ett ställe som skulle funka skitbra för vårat projekt i höst. Projektet går under namnet "Bunkern" för tillfälle .Tänkte visa er en bild som jag fick som jag verkligen älskar!

 

Dörren är precis som jag har tänkt mig! När jag först skissade/tänkte på idén så var det faktiskt en sådan dörr som först kom upp i  mitt huvud. En sådan dörr jag ville ha i filmen och nu har Sami hittat en! En fet jävla ståldörr med två hjul som man måste snurra på för att stänga rummet. Så det tackar jag verkligen för. Nu när vi i princip ett ställe att filma på kan vi fokusera på att knyta ihop projektet, så att vi hinner göra klart den innan den 30e december.

 

Så tack ska du ha Sami!

 


The Walking dead

Denna serie är förmodligen sjukt hypad runt om i världen och förväntningarna är säkert skyhöga. Men det är inte därför jag skriver ett inlägg om den. Jag skriver ett inlägg om den, just för att jag vill uppmärksamma och ge lite credd till killen som faktiskt gjorde sin egna trailer/titelsekvens för tv-serien. Den är faktiskt är riktigt bra gjord! Jag hoppas verkligen att de helt enkelt går på hans idé och skiter i allt annat som de har säkert lagt flera hundratusen dollar på. Det skulle faktiskt tjäna på det, samtidigt som de skulle göra ett fan riktigt glad!

 

Vilket fall som helst här har ni klippen!

 

Original trailern

The Walking dead trailer from fais on Vimeo.

 

 

The awesome new opening titel! av Daniel Kanemoto

THE WALKING DEAD "Opening Titles" from Daniel Kanemoto on Vimeo.


Och så i 3D

Om jag nu skulle köpa GH2 så skulle jag teknisk sätt kunna filma i 3D också.


Jag slits mellan kamerorna!

Jag slits mellan vilka kameror jag ska välja. Jag har sedan ett år tillbaka funderat kring att köpa mig en Canon 550D. Den är väldigt prisvärd och har många fördelar varför jag just skulle välja den. Men se senaste dagarna har det kommit ut flera intressanta kameror.

 

Först ut, som jag har nämnt är Canons nya kamera 60D. Vilket verkar vara väldig bra robust kamera. Jag ser inte heller någon skillnad (på videokvalitén) mot tex Canons flaggskepp 7D. Dessutom har 60D lite andra fördelar mot både 550D och 7D. Att man kan kontrollera ljudet och att 60D har en vridbar lcd skärm. Men jag är fortfarande lite skeptisk kring DSLR-kamerornas enda problem, nämligen Aliasing problemet som jag inte tror de har fixat. Jag inväntar lite nya videos för att se om min hypotes slås sönder eller inte. Om du undrar vad jag snackar om så kan du kolla här . Detta har något med deras rolling shutter och Sensorn att göra. (kan inte alla detaljer) Inte för detta är ett super problem men hade ju varit trevligt ifall de vore fixat.

 

 

Då kommer jag till den nya jag har sneglat på, nämligen Panasonic GH2, uppföljaren från deras riktigt grymma kamera GH1. Den har också flip-lcd vilket är också jävligt bra men den har några andra detaljer som är mycket intressanta. Vissa av dem vet jag inte ifall de är 100% sant eller inte men om det är det, så tror jag att det är denna kameran som vinner striden.

Det verkar som att GH2 inte har en slutare utan bilden kommer direkt på sensorn. Detta kan alltså, (om de har verkligen fixat problemet) göra att de inte blir en voobel effekt eller moire effekt när man filmar snabbrörliga saker etc då slutaren inte existerar. Om detta är sant så kommer det verkligen att ta nästa steget i denna kamp som pågår just nu!

"CMOS-sensorer idag registerar inte hela bilden på en gång utan pixelradför pixelrad med hjälpå av horisontalt gående slutare. Detta medför att rörliga motiv och panoreringar kan se konstiga och sneda ut."


Sedan är det mycket snack kring hur mycket den komprimerar, vilka format den filmar i etc etc. Jävligt mycket saker som är nästan en hel vetenskap att kunna för att hänga med. Men jag rekommenderar att ni tittar in denna sidan. Klicka här

 

 

 

Panasonic Lumix GH2 color correction 23.810 => 23.98 from hakimov ruslan on Vimeo.

 

 

 

Canon 60D Video Sample from emmagination on Vimeo.

 

 

 

Så jag får vänta och se när dessa kameror har verkligen kommit till användning inför mitt kamera köp!


Fick ett mail från frame filmfestival!

Tydligen är programbladet för frame filmfestival klar och våran film är faktiskt den första filmen som de visar under klassen "tungvikt". Känns ju både nervöst men samtidigt rätt gött. Då slipper man sitta där på nålar under ett helt pass. Då kommer den direkt och det blir förmodligen smärtfritt. Så vi ses den 2e oktober men glöm nu inte att rösta på oss  för publikens pris! Otroligt viktigt så Klicka här!!

 

 


.

Nokia 'Dot' from Sumo Science on Vimeo.

 

Uppdaterat: 22/9 - Hittade också deras video på hur de faktiskt gjorde filmen.

 

The Making Of Nokia 'Dot' from Sumo Science on Vimeo.


Fujifilm FinePix X100

Egentligen brukar jag inte lägga så mycket tid på att snegla kring dessa kompakta kameror som släpps lite då och då. Många av dem har som sagt inte har alla dom där grymma inställningarna som jag söker. Det stämmer till viss del på denna kamera med. Men den har vissa godbitar som jag har fastnat kring, bland annat att den filmar tydligen i 720 format men jag vet inte hur många frames den faktiskt filmar i och den har manuell inställning och kan ta bilder i RAW formatet. Sensorn är relativ stor också. Men den har fler nackdelar än fördelar enligt mig, så varför har jag ändå ägnat några rader åt denna kamera?

 

Jag har ibland saknat att ha med mig en liten kamera som är mer portabel än den jag har just idag. Min är inte speciellt stor men man pallar ju inte ta med sig den när man ska ut på krogen eller på dra på en fest etc. Sedan är ju Finepix x100 otroligt jävla snygg! Jag kan liksom inte sluta glo på den, den är så jävla snygg på alla sätt och vis. Dom har liksom tagit de snygga från de gamla kamerorna som jag verkligen älskar och applicerat all den nya tekniken som jag också älskar!

 

Jag hade köpt den direkt om jag nu hade pengarna. (vet dock inte vad den kostar än)

 

 

Det enda jag saknar på denna kamera är att man inte kan byta optiken på den, men men man kan ju inte få allt i världen? Du Kan läsa mer om den på denna sida

 


Val - Plugg - Manus - trötthet

Jag har vaknat upp från denna mardröm och jag har insett att det är på riktigt, tyvärr. Valet har gjort att jag inte har varit speciell sugen på att skriva något men det är väl bara att fortsätta helt enkelt.

 

Hade lite snack om manuset och hur hela filmen egentligen ska handla om igår och jag tycker att vi börjat forma den så pass att den går att genomföra. Att den är vettig överhuvudtaget. Ska presentera projektet och vad vi har kommit fram till på vårat föreningsmöte idag. Hoppas att folk är intresserad att medverka i detta projekt då jag tror att det kan bli riktigt bra!

 

 

Ska palla mig iväg och plugga nu...


Korpen - Skitsnygg kortfilm!

Såg denna kortfilm för några månader sen men då bloggade jag inte så jag kunde inte riktigt dela med mig den. Så nu gör jag det i stället. Kan också säga att detta är inte en budget kortfilm, den kostade tydligen fem tusen dollar att göra.

 

THE RAVEN - 720 HD from THE RAVEN FILM on Vimeo.


HDR Video med två 5D Mark II

Sätt dig ner och njut!

HDR Video Demonstration Using Two Canon 5D mark II's from Soviet Montage on Vimeo.

 

Vad tycker jag om detta?

 

 

HDR är ju otroligt häftigt! Lite som 3D filmer men för oss DSLR älskare.  Men jag har ändå lite svårt med HDR då jag är otroligt ovan att se sådant här, som visserligen är väldigt nytt men ändå. (lite som att 3D filmer för mig, det är otroligt vackert men är ovan) men det är ju naturligtvis för att jag är ovan att se  något sådant här vackert, överhuvudtaget. För jag medger ju att det är ju otroligt vackert!

Denna är alltså filmad med två 5D Mark II i olika grader och sedan mixat ihop till en bild, som de visar i videon.

 

På tal om HDR så kommer faktiskt Red-laget att ha HDR funktionerna på deras nya kameramodeller, Epic och Scarlet. Fy fan vad länge jag har väntat på dom och fy fan vad dom kommer revolutionera hela jävla filmbranschen!


Inspirations bilder!

Dessa är bland annat inspirations bilder till min film idé i höst!

 

 

 


Det är myror i min scanner!

ANTS in my scanner > a five years time-lapse! from françois vautier on Vimeo.


Trötthet

Har varit otroligt trött den här veckan. (och veckan är inte slut än!) Men förhoppningsvis ska mitt liv bli lite stabilare nästa vecka.

 

Mina vänner i filmföreningen vann tyvärr inte N00maratonet, men de som vann var väldigt duktiga de med!

 

Så vad händer då? Jag och några andra bollar lite idéer kring ett manus för höstprojektet, som vi förhoppningsvis ska kunna filma och skicka in till GIFF innan december slut. Vi får se hur långt vi kommer med det. Det skulle dock vara väldigt kul att få tävla med en film i den festivalen!

 

Vad vi har fastställt i manuset är att vi kommer se jorden, vi kommer höra ett larm, vi kommer befinna oss i ett klaustrofobisk ställe. Mer kommer när jag vet mer.


Plugg och manusskrivning

Söndagen är här. Jag försöker med alla medel att fokusera på mitt pluggande men ändå så drar mina blickar till datorn. Och när jag inte sitter där och verkligen försöker plugga, så kan jag inte undgå att komma på idéer om filmscener eller andra liknande saker i mitt huvud. Som svampar i skogen ploppar de upp och jag försöker som oftast få ner den på papper. (oftast är dom rätt kassa men ändå)

 

Men jag ska försöka komma igång lite med allt det där. Får strukturera det lite. Jag har en idé kring en kortfilm för GIFFs kortfilms tävling som jag hoppas kunna utveckla. Vi får se hur det blir med det. För jag blir så väldigt peppad när man ser riktigt schysta kortfilmer som andra har gjort när man surfar runt i cyber rymden. Som denna tex.

 

 

Paranoia - Trailer from Sandeepan Chanda on Vimeo.

 

Fan vad jag vill se mer av denna alltså!

 

Men min nya idé (om det blir något) kommer kanske handla om en katastrof.  Tills dess...


Något ni bör se - STASIS

Hitta denna Kort/novell film på vimeo idag. Gillade den skarpt!

 

STASIS from Christian Swegal on Vimeo.


Är pepp på att vara med i..

..GIFFs http://ww.dragonawardnewtalent.com/

 

 

Ska börja fila på en idé redan nu!

 

 

 

Det går rätt bra, statistiskt sätt alltså, för oss på Frame filmfestival och deras pris: Publikens pris. Just nu 2a!Disconnected - 20 dollar projekt

Du har några statister som jobbar gratis åt dig, du har ett bra manus, du kan din teknik, du filmar med din DSLR-kamera och du lägger 20dollar på projektet.

 

Detta är resultatet! (detta är bara introt till filmen de har gjort enligt dem själva. Ser lovande ut!)


Frame Filmfestival
"Hej William

Tack för ditt bidrag till framefestivalen!
Din film kommer att visas kl 12.00 på Hagabion i Göteborg den 2oktober."


Vänligaste hälsningar Jessika Jankert
Koordinator frame


Detta mail fick jag igår! Så klockan 12.00 på min födelsedag ska filosoffilmernas vårprojekt, som jag regisserade, visas på Haga bion. Känns ju lite läskigt måste jag säga. Har alltid svårt att se grejer som man har varit involverad i på "riktigt" liksom. Men ska bli kul att se det med alla som har medverkat i filmen såklart! Det är ju något man ska vara stolt över, även hur det än kommer att bli.


Dock ska jag faktiskt till Hagabion på Tisdag den 14 september kl.18-20.30, då för se alla bidragen till n00maratonet som mina vänner deltog i under helgen. Hoppas de vinner!


Något som är nytt med Frame filmfestival är att man kan också vinna publikens pris! Detta vinner man igenom att folk röstar på ens film på denna sida Frames hemsida. Så där kan man se vilka bidrag som är anmälda och vilken kategori man tävlar i, samt att man kan då rösta på vilken som ska vinna priset! Nämnde jag förestän att våran film hette Det som var en lek? ;)


Så gå in och rösta! Så ses vi på Hagabion


Storm - Filmen som glömdes bort?

Denna blogg är till för att inspirera andra att lyfta på både mitt och era arslen, och faktiskt göra en film. (hur den än blir eller ser ut) Och detta inlägg ska inte heller handla om att Sveriges filmer är helt meningslösa osv. Det kommer som sagt guldklimpar ur massan. Men något som jag vill uppmärksamma är ändå den svenska filmen Storm. (som för mig känns lite som den är bortglömd)

 

Varför då? Jo för den väckte mig från min dvala och tankesätt kring just Sverige och de filmer som kommer ifrån vårat land. Jag kommer som sagt inte riktigt ihåg vad filmen handlade om eller ens hur den slutar, men det jag kommer ihåg var att den var jävligt snygg, väldigt estetisk om man får säga så och de första delen när Eva röse springer runt i den där alternativa världen och är totalt kick-ass! Det var fan den bästa jag har sett Sverige göra på flera år! Jävla vad coolt allt det där va tänkte jag. En film som verkligen krossade allt vad man hade vant sig vid. Men som jag sa, det känns lite som den har glömts bort. Själv håller jag nu på att försöka få tag på den igen, så jag kan få njuta av denna fantastiska visuella porrfest två regissörer lyckades åstadkomma för fem år sedan. Snälla, kan inte Svensk film göra fler sådan?

 

Jag har försökt hitta den där extrem coola klippen från filmen men tyvärr finns bara trailern kvar. Men ni som har glömt den kan ju njuta av den åtminstone!

 


24timmar senare!

Såg precis kortfilmen som mina föreningsvänner lyckades få ihop på 24timmar! Tyckte den blev skitbra och jag hoppas det går bra för dem i festivalen som de gjorde filmen för! Kolla på videon, den är faktiskt värd det efter all deras slit med den!

 

Bra jobbat, Sami, Staffan, Aron och Sofie!

5 år av inspiration from Sami on Vimeo.


Shit. detta gav mig en tankeställare


Lycka till!

Vill bara önska ett lycka till till ett par folk jag känner: Sofie, Aron, Sami och Staffan.

De tävlar nämligen i årets Noomaraton där det gäller att göra en film på 24 timmar efter specifika saker som ska finnas med i filmen. Kolla in sidan vet ja! Här

 

Själv sätter jag mig imorgon och tittar på lite feministiska filmer på Göteborgs första feministiska filmfestival!


Det som var en lek

Affischen jag gjorde för vårat vår projekt.

 


If you are in to this timelapse thing.

Kan världen vara så här vacker?

 

The Dalescapes of Time. A short film by Patryk Kizny from Patryk Kizny on Vimeo.

 

För denna timelapse är en av de vackraste jag har sett!


RSS 2.0