10 frågor som du kanske undrar om Epic

Jag undrade faktiskt vad en av dem skulle väga och 4kg, shit det är ju skit lite för en sådan kraftfull grej!

 

 

Första delen

 

Andra delen


Ny vecka, nya lokaler och ny dag

Sitter faktiskt och väntar som ett litet barn på julafton för imorgon! Det är då vi kommer sätta oss ner i våran nya lokal på ABF huset vid järntorget, här i Göteborg! Det är så kul att se att föreningen utvecklas mer och mer! Sedan kommer vi snacka om vad vi kommer syssla med på våren, vilket kommer bli riktigt trevligt! Jag slänger väl upp lite bilder imorgon med lite tur... Tills dess hörs vi!

bilder från inspelningshelgen!

Inspelningshelgen hos mig var krävande men jävligt kul! Här är bilder jag lyckades ta under den helgen!

 

Snöns kom under helgens aktiviteter.

 

Gänget samlade inför inspelningen nere i skyddsrummet. Men först behövde vi äta!

 

Sofie och resten gör varma mackor!

 

Blev fyra plåtar av varma mackor tror jag..

 

Fixar med allt i skyddsrummet innan vi började filma.

 

Julia skötte kameran första passet.

 

Peter och Elin som både är medlemmar i föreningen och ställde upp som skådisar för projektet.

 

Vågade inte pilla på knappen, men tyckte den var jävlig häftig på något sätt. Att den just nu var inställd på fred. Hur skulle det vara om den var inställd på Krig?

 

Jeanna tog det lugnt under pauserna. Det blir som sagt en hel del tid att vänta på alla saker innan man börjar spela in igen.

 

Owen blev våran inofficiella ljudkille!

 

Jag iklädd militärkläderna då jag hade gjort min lilla roll i filmen. Linnéa våran regissör bredvid mig.

 

Det var en lång men ack så rolig helg! Nu skall det redigeras!

 


Slänger upp bilderna i veckan...

Jag behöver få varva ner. Men jag har fina kort från helgen!

Testade kläderna till min roll i Bunkern

Jag borde fan gjort lumpen!


Vad som händer nu i dagarna

Jo, vad händer? På fredag kommer folk till mitt ställe för att dumpa alla film saker inför inspelningen på lördag och söndag. Kommer bli riktigt svettigt, stressigt men sjukt kul helg! Jag kommer posta bilder från inspelningen under helgen så ni får se hur vi gör allt. Annars är det stressigt med skolan och jobb men det går undan! Tills fredag, vi hörs!

5:55...no fucking clue, men vackert är det!

 


Drömlika bilder med Canon's 60D

Time to Dream - (Canon EOS 60D - Cine Color Correction Test) from Amila C. Kumarasinghe on Vimeo.


Chatter..helst inte när du är ensam.

Chatter from Espen Gjelsten on Vimeo.


Veckan som har gått.. och det har hänt en hel del.

Så nu sitter jag här på jobbet och kan äntligen ge bloggen en chans.  Nå vad har hänt?

 

Jadu, en hel del faktiskt! Min idé som kläcktes fram i September ska strax bli rörlig film! Nästa helg är det filminspelning i ett av mina skyddsrum som jag har. Kommer bli jävligt kul att få se ett slut på detta och en ny början. Det är rätt stressigt nu med allt. Har skola, jobb, fix hemma, fix med filmen osv.. men jag regisserar i alla fall inte! Känns faktiskt skönt att allt inte hänger på mig just nu men jag kommer fungera som en inspelningsledare, så det kanske gör det ändå? Vi är ett bra team så det kommer nog gå bra och det verkar som de nya medlemmarna har börjat bli lite varma i kläderna med allt detta.

 

Slängde också ihop en poster till projektet som är en försmak till själva känslan om "bunkern" som kommer bli ca 10min och där vi ska försöka tävla med den på GIFFs new talent tävling, som jag nämnde  för några inlägg sedan.

 

Förövrigt är jag jävligt glad att det börjar ske förändringar i föreningen. Känns som den håller på utvecklas och det är jätte skönt att höra. Vi kanske kommer ha våra nya lokaler i ABF huset vid järntorget och med då ha tillgång till flera datorer, för att redigera film. Detta betyder nu att jag måste lära mig final cut pro.....

 

Nu måste jag fortsätta rätta prov och ha lektion, men som sagt det händer en hel del, både på projektet och om den förening jag är med i. Joina våran föreningsuppdate mojs på fejjan vet jag, om du vill veta mer. Postar lite bilder från inspelningsplatsen osv när det är aktuellt.

 

Fejsbookmojsen

 


Nikon D7000 VS Canon 60D

De som slåss om våra pengar ju nu är ju Canons nya mellanklass/tungviktsklass 60D som jag har länge funderat på införskaffa efter julen, mot Nikons nya kamera D7000. Jag har tyvärr inte så mycket koll på D7000 men den ser lovande ut. Här har ni ett test så att ni kan avgöra vem som är bäst.

 

Vem skall man köpa?

 

D7000 vs 60D Low Light Test Redux from Nathan Lee Bush on Vimeo.


Sverige är litet

Jag insåg detta redan i somras. Då träffade jag på en gamla vän från mitt tidigare liv på ICA, fem minuter från där jag bor. Så efter de trodde jag att jag aldrig skulle få uppleva det där igen. Men ack vad fel jag hade.

 

Så igår träffade jag en annan gamla vän från mitt tidigare liv. Det var åtta år sen minst som jag sist träffade honom men det var jävligt trevligt att snacka med han. Men vad hände sen då? Jo det slutar med att jag han och Love som jag har hängt med sen i somras, efter att vi träffades på ICA, satt hemma hos mig och hade en lite fest. Vad är oddsen på de egentligen? Dessa personer har bott ungefär 13-15timmar från mig med tåg och vi alla träffas i Götet. Oddsen är jävligt små enligt mig.

 

Förövrigt kan jag säga att filmprojektet Bunkern går framåt! Regissör, skådisar, ja allt är liksom spikat i princip! Ska bli riktigt kul att se hur detta blir!

 

 


Fredrik Hiller och hans filmer

En person som har fått lite credd de senaste för hans film och som jag tycker är awesome är Fredrik Hiller.
Varför då? Han nya film heter Psalm 21 och verkar rätt bra, en skräckfilm där religionen har ett stort fokus. (me like) Men de jag gillar om han är att han vågade verkligen göra sin egna film på sina egna ben. Att göra en intressant film där filmen inte är ursprungen från en bok. Där de hade en minimal budget men ändå lyckades.

Men jag ser dock fram emot hans nästa film. Någon slags zombie film som jag tror skulle utspela sig i Norrköping. Rätta mig om jag har fel. Fick se en snutt av den på en intervju han hade med tv4.

Så läs hans intervju vet ja! här

Spana in, The Great Dying

Zombie serie som jag hoppas blir både bra och att de går bra för de som producerar den! Det är alltså svenska personer som ligger bakom det och består till 90% av två personer bakom kameran. Vadå D.I.Y or what?

 

Kan läsa deras intervju på moviezine här

 

Trailern

 

Kolla in deras sida sen, det är där dom släpper episoderna allt efter som tiden går.

http://www.thegreatdying.com


RSS 2.0